Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

Otthon Tornázok! Motivációs Blog

A karrierista Nők tovább tartanak ki a fogyókúrában, vagy a mozgásban. Miért?

Szeretnéd, ha a férjed/barátod, a barátnőid, ismerőseid úgy tekintenének Rád, mint valódi CSODANŐRE, a kitartásod miatt?

Hogyan juthatsz ehhez kicsit közelebb? Olvasd a Csodanő Motivációs Blogot, hogy megtudd a TITOK minél több részletét!

AJÁNDÉK E-BOOK!

Csodanő Fitnesz Videó Portál
WWW.CSODANO.HU

Mindig ugyanaz a videó?
Mindig ugyanaz a mozgássor?

Hogyan szabadulhatsz meg az otthoni torna EGYHANGÚSÁGÁTÓL?

2 új fitnesz videó MINDEN NAP!

Légy szép és fitt, otthon, változatosan, megalkuvások nélkül!

 

 

.............
Hogyan kerülheted el a 10 legnagyobb motivációgyilkost
az otthoni tornázás során? Gyakorlati, könnyen elkerülhető apróságok... Szeretnéd megismerni a Titkot?

 

Ha igen, iratkozz fel a blogértesítőnkre, és INGYEN megkapod a "10 legnagyobb hiba amit az otthoni tornázás során elkövetünk" c e-bookot!!
.............

Keresztneved:  
Email címed :

Így csináltam, és csinálom én...

2009.06.18. 23:51 :: Zsú - Csodanő.hu

A sztori eléggé alap. Szülés után fent maradt nagyjából 10-15 kiló. Sok mindennel próbálkoztam...

Eredetileg a célom nem volt túl jó: ugyanis a férjem szó szerint elvárta, hogy lefogyjak. Külső motiváció a belső motiváció helyett... Tehát nagyon sokat kínlódtam, sokszor abbahagytam, újrakezdtem, még a mozgás csakcsak, de a fogyókúra egyáltalán nem ment.

Próbáltam úszni, futni (nem volt jó, mert ki kellett mozdulni, és találni valakit, aki a fiammal van), simán egyedül tornázni (felüléseket a híradó alatt. Például. Semmit nem használt!!!), DVDre tornázni (egész sokáig bírtam, nem is volt rossz, csak nagyon unalmas. És hiányoltam a sima egyszerű alakformáló órákat. Nekem nem kellett volna kickbox, meg tánci, meg hastánc, meg egyéb cifrázások...), és most online fitneszterembe járok. Eddig a legjobb. :) Alap órák vannak, semmi csicsa, otthon vagyok, és még változatos is.  

Természetesen a Csodanő portálon... ;) 

Szóval szerintem a legnagyobb bajom a motivációmmal volt. Hogy nem magamban találtam/kerestem meg az okot, amiért érdemes küzdeni, hanem csináltam, mert a férjem azt akarta.

És hogy hogy sikerült? (és nyiván ez a LÉNYEG, úgyhogy erről is lesz szó bőven a blogomban). November-december környékén bekövetkezett egy szemléletmódváltás az életemben. Ennek semmi köze nem volt a fogyókúrához, ennek a karriermenedzsmenthez, és a sikerközpontú gondolkodásmódhoz volt csak köze! Megismerkedtem módszerekkel, megtanítottak, hogy hogy kell kitartani, küzdeni. Önmenedzsment  trükköket ismertem meg, megtanultam, hgoyan szeressek meg dolgokat, amikkel szemben addig nagyon negatív voltam. Munka, feladatok, küzdelem, vita, betegség, KÖVÉRSÉG,  kötelesség, szakítás,  VÁLSÁG... És még sorolhatnánk. Mennyi negatívum, és mind egy-egy lehetőség az életnkben! És igenis meg lehet tanulni szeretni, és örülni ezeknek

Hogy a siker felé vezető úton kitarts,  rangeteg eszköz áll a rendelkezésünkre, mindannyiunknak. Renegteg anyag, ingyenes,  és fizetős, tanfolyamok, és képzések vannak, hogy elérd a céljaidat! 

Majd ezeket a gondolatokat, ezt a gondolkodásmódot - szinte észre se vettem - elkezdtem alkalmazni a fogyással, mozgással kapcsolatban is.

Elképesztő sikerélményeim voltak!! :) Jó, hogy teljesen véletlenül belebotlottam ezekbe a gondolatokba, összefüggésekbe. Minden adta magát, és most 20 kilóval könnyebb vagyok. És minden percét élveztem! Ez annyira hihetetlen számomra, régen sose gondoltam volna, hogy ilyen könnyen is lehet. Most  csupa öröm... Szeretem önmagam! Már könnyebb vagyok, mint a terhességem előtt, de szeretnék további 5-6 kilót még ledni. :) A mozgás adott, a fogyókúrára megint rá kell erősítenem...! 

Ígérem, a saját eredményeimről is be fogok számolni ITT, nem csak a motivációs eszköztáramat mutatom meg... :D

Na és Neked hogy sikerült? Hogy bírtad ki a nehééz napokat? Volt valami, ami különösen segített? 
 

23 komment

Címkék: életmód fogyókúra fitnesz mozgás alakformálás bikiniszezon szépég

A bejegyzés trackback címe:

https://otthontorna.blog.hu/api/trackback/id/tr61194479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dike 2009.06.19. 21:49:48

Szia! Mivel a csodanő portálon nincs fórum vagy ilyesmi, így ide írom le a véleményem. Az ötlet nagyon tetszik! Az ár is elfogadható. A kivitelezés viszont elnézést, de elég szegényes :( Nem az oldalé elsősorban, hanem a videóké. Belenéztem a bemutató videókba, hol a zenét, hol a szöveget, hol egyiket se lehet hallani, érteni. Gábor videója közben pl folyamatosan egy számítógép windows szignálja hallható. A videókat nem lehet kinagyítani. A háttér is furcsa, a berendezés, hogy a tükörben látom a videóst stb. Szóval egy picit profibb, igényesebb kivitelezés szerintem nagyon sokat dobna a fílingen. Remélem nem veszed rossz néven a kritikát, építő jellegűnek szántam! A vállalkozáshoz egyébként sok sikert kívánok!
Én is otthon tornázok, igaz kicsit más szisztémában, ha gondolod nézd meg a blogomat: www.fitnesscoach.hu

Üdv, Dike

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.06.19. 22:08:18

@Dike: Szia! :)

Zárójel: A Csodanőn van fórum is, és ott is fent van a blogom: A Csodanő Társalgóban (tarsalgo.csodano.hu) :)

Köszönöm a kritikát, dehogy veszem rossz néven, mondjuk az általad írt problémák egy része kiküszöbölhetetlen ezekkel a technikákkal. Pl a tükör(annyi volt belőle hogy mindenképpen látszott a kamera, a kamerás), a zene... Igazából kifejezetten az volt a cél, hogy egy megfizethető árú, "csicsamentes" fitnesztermi közvetítést hozzunk létre.

Ezzel együtt is köszönöm a véleményed, beépítjük a következő forgatási ciklus céljai és szempontjai közé... ;)

musi 2009.06.22. 11:30:30

aha ok... majd előtte-utána képet is rakj fel légyszi, hogy mennyit fogytál az otthoni bohóckodással :D

A többi ember biztos hülye és azért fizet évi több tízezret terembérletre, ti vagytok az okosok az otthoni bohóckodással ;)

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.06.22. 12:13:46

@musi: Tudod az otthoni bohóckodásra is sokan tízezreket fizetnek ki. a belegondolsz, kell néhány fitneszvideó, hogy a változatosságnak legalább a látszata megmaradjon, mondjuk 7-8, illetve az eszközöket is meg kell venni.

És ők sem hülyék. Talán csak nem szeretik, hogyha bámulják őket mozgás közben. De az is előfordulhat, hogy lehetőségük sincs eljutni egy terembe, akár idő, akár szervezési bonyodalmak miatt. Például kismamák...

Pl itt vagyok én, beleesek mindhárom kategóriába. És NAGYON nem vagyok egyedül ezzel. Úgyhogy kénytelen vagyok otthon bohóckodni.

És úgy gondolom, hogy ha már terembe eljutni nem tudunk, hát hozzuk ki magunkból otthon is a maximumot. Tévednék ez ügyben? Nem hiszem...

Amit pedig a motivációról írtam, nem csak az otthoni tornára, hanem bármilyen mozgásra igaz. Örömmel, és nem szenvedve kell csinálni...

Majd keresek fotót, bár "akkoriban" nem nagyon szerettem fényképezkedni.

Köszi, hogy drukkolsz... ;)

lazyjohn 2009.07.08. 14:44:11

"2 db kézisúlyzó (vagy vizespalack, illetve egyéb kb fél-egy kilós súlyból 2 db"

Ez a fél kilós kézi súlyzó nagyon ott van. Most, hogy így belegondolok óvodás koromban a babzsákom is nehezebb volt! Most komolyan, egy felnőtt nő ennyitől nem fog semmit változni. Nem kell félni a sporttól, senki se lesz izompacsirta ha olyan súlyokkal edz, ami nehéz. Máskülönben nem sok értelme van az egésznek.

VideóLány 2009.07.08. 14:51:51

Szerintem jogos az eredeti...

A kézisúlyzónál nincs ot, hogy mekkora legyen, mindenki magának választja ki.

De "egyéb"-ből inkább veszélyes nagyobbat választani. Ha nincs súlyzó, akkor lehet hamutartó, vagy vizespalack, ami épp kéznél van (Rubint Rékára szoktam tornázni, és ő is ezt mondja). Jobb mint a semmi. Viszont egy 2 kilós "bármi"-vel elég necces tornázni...

Viszont az igaz, hogy aki nem tud elmenni, és megvenni 1000 Ft-ért két súlyzót, az nem akarja eléggé...

lazyjohn 2009.07.09. 07:23:02

@VideóLány: Ezzel csak arra akartam utalni, hogy ez nem edzés. Gondolj arra, hogy általános iskolás korodban az iskolatáska milyen nehéz volt, vagy a medicinlabda. Felnőtt korban ennél azért komolyabban kell terhelni.

A Rubint Réka konditeremben gyúr nagy súlyokkal, úgyhogy bort iszik vizet prédikál az is.
Senki nem lesz se fitt, se feszes a hamutartó emelgetéstől ez jobb, ha minél előbb tudatosul. :)

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 08:54:25

Miért ne lenne edzés?

Oké, nem a karokat gyúrja meg a legkeményebben, otthon végezhető gyakorlatok inkább lábra, hasra mennek.

Illetve a mellizom-hátizom gyakorlatok fekvőtámaszként, és statikus gyakorlatokként jelennek meg. (rátámaszkodsz, és tart....)

Egy sima aerobik órán se nagyon szoktak komoly súlyokat használni, mert nem az a lényeg. Azért "aerob", mert sok kicsi dinamikus erőkifejtés és mozgás van benne.

Szóval a hamutartó emelgetésétől nem is lesz feszes - de egy 45 perces aerobik órától akkor is az lesz, ha történetesen nem is vesz súlyzót a kezébe. ;)

lazyjohn 2009.07.09. 11:42:22

Célirányosan edzeni aerob módon nem lehet. Ha súlyzózol, akkor az már anaerob, ami izmot növel, feszesít a háj alatt. Ha nincs háj, akkor látszik.

A fekvőtámasz végső soron se nem aerob, se nem anaerob, igazából nem tudom mire jó. Ahhoz túl kicsi az intenzitás, hogy aerob legyen, ahhoz meg túl kevés a súly terhelés, hogy anaerob legyen. Hasizom edzés dettó. Ha nagyon keményen edzel hasra, akkor a has izmai vastagodnak, ha elég fehérjét eszel stb. Ha nem erőlteted elég keményen, akkor meg semmi értelme, mert nincs megfelelő intenzitás az aerob fázishoz.

Szerintem valami intenzív ugra-bugra kell a zsírégetéshez, vagy futás, bicaj stb. A zsírégető kapacitás növeléséhez és a feszességhez pedig nehéz súlyzós edzés.

A kettő közti átmenet inkább darálja az izmokat, vagy jobb esetben semmit nem csinál.

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 12:08:42

Ezek alakot formálnak. Mindegyik. A fekvőtámasz, a hasizom, a guggolás. Szépítik, feszesítik az izmokat, serkentik a vérkeringést, ezért szépül a bőr, vitalizálódik a test.

A zsírégetést nálunk egy másik gyakrolatcsoport adja: ezek tényleg aerob mozgások, például taposás. Ami gyakorlatilag helyben futás, nagyon intenzív, nagyon nagy erőt kell bedobni, ha jól akarod csinálni. És hasonló kicsi, nagy intenzitású mozgások.

Te mint John gondolom férfiszemmel látod a dolgokat. ;) A pasik főleg izomtömeget akarnak növelni. A nők (általában) nem!

Ezért olyan népszerűek az aerobik órák - a termekben is, DVD-ken, filmeken is! És saját tapasztalatból is mondom, hogy nagyon jó érzés, és pot arra jó amire nekem kell: kis formásodás, jó közérzet, enyhe izomláz másnap... ;)

Ha valaki olyan akar lenni, mint Rubint Réka, otthon nem sok esélye van rá, ez tény. De a semmminél SOKKAL többet érnek az otthoni tornák! :)

lazyjohn 2009.07.09. 12:27:06

"Ezek alakot formálnak. Mindegyik. A fekvőtámasz, a hasizom, a guggolás. Szépítik, feszesitik az izmokat, serkentik a vérkeringést, ezért szépül a bőr, vitalizálódik a test."

Alakot formálni úgy lehet, ha egyrészt a zsírt lefaragod, másrészt az izmot növeled. Ez nem férfi nézet, hanem anatómia. Ha nincs zsír, akkor csont bőr és izom vagy. :) Gondolj bele, ha ég a zsír, akkor a test formáját mi határozza meg? Az izom. Izmot növelni azért is jó, mert minél izmosabb valaki, annál több kalóriát éget, könnyebben fogy! Nem arra kell gondolni, hogy hatalmas izmod legyen. Ez természetes úton nem is lehetséges egy nőnek, úgyhogy nyugodtan emelhetsz, a hormonjaid úgyse engedik, hogy túl izmos legyél. ;)

Súly nélkül ezek a gyakorlatok szinte semmit nem érnek. Jó valamit ér, de az szinte nulla. Ugyanezzel a szorgalommal egy szobabicaj többet érne.(nem, nem lábra edzés, aerob edzés) A guggoláshoz (lábra edzés, láb izom) meg érdemes legalább egy 30 kg-os súlyt használni, különben alig ér többet, mint a könyvolvasás.

Szóval nagyjából olyan, amit most csinálsz, mint a hulla hopp karikázás. Az se hasra edzés, mert ahhoz túl gyenge, nincs elég súly, de nem is zsírégetés, mert ahhoz meg nem elég intenzív. Teccik érteni? :O:P

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 13:34:29

Oké csajok, szerintem LustaJánosnak igaza van... Aki kismamaként otthon van, és nincs lehetősége/kedve elmenni egy edzőterembe 30 kilós súlyokkal guggolni, az FEL SE KELJEN TÖBBÉ A TV ELŐL, mert a sima alakformáló órák, felülések, helyben futás, "ugrabugra" semmit sem ér. Akkor meg minek?!

Ugyan már, legyünk egy kicsit elfogadóbbak! Nem vagyunk egyformák! Nem mindenki akar tökéletes testet, és nem is mindenkinek van rá kapacitása. Szó se róla, ha csak az tenné boldoggá, hogy minden izma kidolgozott, és gramm háj sincs rajta, megtalálná a módját.

De van akinek más a célja. Egészségesebbnek lenni, reggel frissebben ébredni, átmozgatni magát, feszesíteni az izmokat, és égetni némi kalóriát. Ne mondd, hogy nem ég! Oké, lehet hogy nem annyira, mintha 30 kilós súlyokkal guggolna, de számít.

Élettani szempontból minden mozgás számít! Tudod mit szoktak tanácsolni a szülés utáni első időszakban a kismamáknak, mint SPORTOT? a sétát.

És te azt mondanád, ne sétáljanak, mert nem attól lesznek izmaik?

Igenis hölgyeim, mondjon bárki bármit: mozogjatok! Hiába mondja bárki hogy az "nem ér semmit"! Ti úgyis fogjátok érezni másnap reggel ahogy megtelik a testetek erővel, és energiával, és sokkal könnyebb a gyerekek után rohangálni.

Légyszíves az ilyen véleményeiddel ne vedd el mások kedvét az edzéstől. Minden mozgás számít! Aki többet akar, úgyis el fog jutni odáig, hogy elmenjen egy konditerembe! Méghozzá belülről fog jönni a késztetés, hogy egy magasabb szintre lépjen.

Neked sok sikert a további gyúráshoz! ;)

u.i.: a hullahoppkarikázás gyönyörű derekat csinál. :)

lazyjohn 2009.07.09. 14:28:03

Speciel a folyamatos séta erőltetett menetben legalább 30 percig egy jó aerob edzés, ezt pont eltaláltad.

Ha mindenáron olyan mozgást szeretnél, ami nem megerőltető, épphogy csinálni kell valamit, arra ott a jóga. Az pont neked való. Valamit ér: nyugtató hatású, rugalmasabb, hajlékonyabb leszel, feszes lesz a bőr, könnyebben rohangálsz a gyerek után, jobban megy a hajolás a szatyorral stb. Ez is lehet egy cél, de akkor a célnak megfelelően kell edzeni, de alakformálásról ez mellett nem szabad álmodozni.

lazyjohn 2009.07.09. 14:30:30

Speciel a folyamatos séta erőltetett menetben legalább 30 percig egy jó aerob edzés, ezt pont eltaláltad.

Ha mindenáron olyan mozgást szeretnél, ami nem megerőltető, épphogy csinálni kell valamit, arra ott a jóga. Az pont neked való. Valamit ér: nyugtató hatású, rugalmasabb, hajlékonyabb leszel, feszes lesz a bőr, könnyebben rohangálsz a gyerek után, jobban megy a hajolás a szatyorral stb. Ez is lehet egy cél, de akkor a célnak megfelelően kell edzeni, de alakformálásról ez mellett nem szabad álmodozni.

"a hullahoppkarikázás gyönyörű derekat csinál"
Pont ezt magyarázom, hogy semmit nem csinál! Nincs helyi zsírégetés, csak globális van. Ahhoz pedig intenzitás kell, kőkeményen!

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 14:35:14

Részemről az aerobik nyert, és nemhogy nem vagyok egyedül - rengetegen vagyunk vele így!

Köszi, hogy elfogadod, hogy más célom van - tegyünk rá még egy lapáttal: más embertípus is vagyok. Bizony én az aerobikot élvezem, videókra. mert mozgalmas, mert bele kell fektetnem egy csomó energiát, és mert vannak benne nagyon kemény zsírégető blokkok (taposás címen).

Az eredmény kegyetlen izomláz, és baromi jó közérzet :D

Egyébként ismersz olyat közelről, aki rendesen csinálta?

Mert hogy eredménye nagyon van, az biztos.

lazyjohn 2009.07.09. 14:36:06

"a hullahoppkarikázás gyönyörű derekat csinál"
Ne bohóckodj már. :O Te komolyan azt hiszed, hogyha valamit megmozgatsz (ráadásul nulla terheléssel), akkor ott ég a zsír az izom felett? Ilyen nincs, ez butaság!

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 14:38:48

Tudom, hogy nincs helyi zsírégetés. De vannak ernyedt, puha izmok, meg feszes izmok. És a kettő közti különbség nagyon látványos. És aki 0 mozgásról indul, az szép eredményeket tud elérni ez ügyben :D

ismered a kockaháj fogalmát? :D:D

lazyjohn 2009.07.09. 14:45:14

@Csodanő: Akkor nevezzük ezt gyógytornának, mert lassan kezdünk erre kilyukadni. Igazad van abban, hogy egy ennyire eltunyult embernek már az is edzés, amiket leírtál. Másrészt viszont egy átlagos felnőtt nőnek azért ez gyakorlatilag nulla, pláne egy csodanőnek. ;)

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 14:47:34

Nyugi az oltogatással, eléggé képben vagyok. Nem is az elen beszélek, amit te mondasz - tény, hogy nincs helyi zsírégetés, de könyörgöm. Egy szóval se mondtam, hogy van. És itt kezdődik a történet másik fele...

hogy aki meg tényleg rendszeresen, keményen, akár munka, akár komoly hobbi, akár versenyszinten gyúr, az átlagnők dolgaival nincs képben.

Például nyilvánvalóan fogalmad sincs róla, hogy mit jelent egy nőnek közérzet, elmény szempontjából egy aerobik óra - mert te egy testépítő fejével gondolkozol (csak tipp, de a szavaid, és a máshol írott hozzászólásaid is ezt mutatják). Szerintem el se tudod képzelni, milyen gondolkodásmóddal jár az, ha valaki nem tökéletesre akarja gyúrni magát, hanem "csak" szebbre.

A sport nem azoknak a privilégiuma, akiknek az van az életük központjában. És az ilyen megszólalások tudják elvenni a teljesen kezdők kedvét az edzétől. Ne vedd el mások motivációját! Többet rontasz, mint amennyit tanítasz!

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 14:50:24

Láttál te fitnesz teremben aerobik órát? Tudod hogy néznek ki utána a kisportolt csajok (is)? Hát nem úgy, mint akik gyógytornáról jönek :D Sőt...

Otthon videóra pont ugyaner. Az online fitneszteremben meg pláne - ugyanis sima fitnesztermi aerobik órák vannak felvéve, és a neten keresztül közvetítve. Semmi csicsa. Kőkemény.

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 14:54:20

Sőt még az edzőkről is folyni szokott a víz, pedig rájuk aztán tényleg nem mondhatod, hogy el lennének tunyulva :D:D

lazyjohn 2009.07.09. 14:57:14

Egyik percben még a terhesség utáni könnyed dolgokról beszélsz, most meg kisportolt aerobic lányokról. Most akkor melyik?

Egyébként meg ismerem az átlag nőket is. Imádják, ha nézik a feneküket fittness gatyában és eszük ágában sincs otthon bújkálni. ;)

Zsú - Csodanő.hu · http://csodano.hu 2009.07.09. 15:30:38

nézd... Ha erre visszakérdezel... Na jó elmondom.

Én most egy olyan órát csinálok, amitől nem csak a legsportosabb csajok, de még az edzők is simán megizzadnak. Nagy súly nélkül is.

De ha olyat csinálnék, ami sportnak éppencsak hogy (nem) nevezhető, akkor se teheted eg, hogy lebeszélsz róla. Nem csak engem, mást se. Mert mindenki azt csinálja, ami a kedvének/állapotának/körülményeinek a legjobban megfelel.

Remélem minél többen arról tudunk beszámolni (főleg a vendégeim közül), hogy "átlagnővé" váltunk. :D:D

Kicsit mintha bent lennél egy világban, és nem nagyon látnál rá másra (komolyan azt mondod, hogy az átlag 25-40 közötti nő, és főleg az anyák ilyenek?). Olvasd a blogod, hátha meg tudok mutatni neked egy másik oldalt is, más gondokkal, más vágyakkal! Persze csak ha van kedved...

Részemről egyszer majd kipróbálom a gyúrást, ha lesz rá időm... :) Te pedig próbáld meg nem lehurrogni azokat, akik legalább csinálnak valamit.
süti beállítások módosítása